Aşı , tıp , sağlık

Her Yetişkinin Yaptırması Gereken 6 Önemli Aşıyı Biliyor musunuz?

Her Yetişkinin Yaptırması Gereken 6 Önemli Aşıyı Biliyor musunuz?

Yetişkinler için aşılar 

Yaşlandıkça, yetişkinlerin aşılarını güncel tutmaları çok önemlidir. CDC, bireyleri grip ve zatürre gibi yaygın hastalıklardan korumaya yardımcı olabilecek altı özel aşı önermektedir; bunlar hem ebeveynler hem de büyükanne ve büyükbabalar için kritik aşılardır! Şimdi sağlığa yönelik proaktif adımlar atmak daha sonra baş ağrısından kurtarabilir – bu nedenle koruyucu yetişkin aşılama programları hakkında tüm gerçeklerle donanmış olduğunuzdan emin olun. 

1. Tdap veya Td 

Tdap aşısı gibi önleyici tedbirlere rağmen, özellikle altı haftalıktan küçük bebeklerde tetanos, difteri ve boğmaca gibi son derece bulaşıcı ve hayatı tehdit eden hastalıklara maruz kalmak hala büyük bir risktir. Hatta son zamanlarda yapılan araştırmalar, bu koruma biçiminin zaman içinde giderek güç kaybettiğini ve sizi çevrenizdekilerle birlikte savunmasız bıraktığını ortaya koymuştur. 

Bu aşıyı yaptırmanızın üzerinden 10 yıldan fazla bir süre geçtiyse ve aşı olabilecek kadar sağlıklıysanız, aşınızı mümkün olan en kısa sürede yaptırın. Çoğu yetişkin Td alabilir, ancak 65 yaşın üzerindeyseniz ve bebeklerin yakınındaysanız, boğmaca bileşenini içeren Tdap'a ihtiyacınız olabilir. 

2. MMR 

Harekete geçme zamanı! Kızamık, kabakulak ve kızamıkçık ciddi sağlık riskleri oluşturan virüslerdir—ve Amerika Birleşik Devletleri'nde artış göstermektedir. Aşı, bu bulaşıcı hastalıklara karşı ilk savunma hattınızdır. İster üniversite öğrencisi veya öğretmen olun, ister sağlık çalışanı ya da sadece yurtdışına seyahat ediyor olun - içinizin rahat etmesi için aşı olmanın tam zamanı (her ihtimale karşı tıbbi kayıtlarınızı kontrol etmemize izin verin)! Beklemeyin: bugün ofisimizle iletişime geçin ve hayat kurtaran bu aşı ile kendinizi kızamık, kabakulak ve kızamıkçıktan korumaya başlayın. 

3. Suçiçeği 

1995 yılından önce su çiçeği aşısı çocuklar için önerilen aşıların bir parçası değildi. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri tüm çocukların su çiçeği virüsüne karşı aşılanmasını tavsiye etmeye başladığından beri, hastalık tüm zamanların en düşük seviyesindedir. Su çiçeğine karşı aşılanmadıysanız ve hastalığı hiç geçirmediğinizden şüpheleniyorsanız, 28 gün arayla yapılacak iki aşınızı planlamak için bizimle iletişime geçin. 

4. Hepatit A ve B 

Her yıl 2.000'den fazla kişinin hayatı Hepatit A ve B'nin yarattığı ciddi risklerden etkilenmektedir. Karaciğerin bu enfeksiyonları asla tam olarak onarılamayacak kalıcı hasara neden olabilir - ancak kendinizi korumak için çok geç değil! Dr. Razzaq-Ahmed, her iki virüse karşı aşılanmanın bu potansiyel sağlık tehlikesine karşı 25 yıla kadar bağışıklık sağlayıp sağlamayacağı konusunda size tavsiyelerde bulunmak için burada. Hayatınızda yurt dışı seyahatleri veya daha önce enfekte olmuş biriyle temas gibi daha yüksek risk faktörleri varsa hepatite karşı korunduğunuzdan emin olun. Şimdi harekete geçin ki yarın bu tehlikeli hastalıklara karşı hazırlıksız olduğunuz için pişmanlık duymayın! 

5. Grip 

Doktorlar ölümcül gribin yayılmasını engellemenin en kolay yolunun grip aşısı olduğu konusunda hemfikir. Sadece aşı yaptırarak gribe yakalanma riskinizi yaklaşık yarı yarıya azaltabilirsiniz. Ve eğer aşı olursanız ve yine de gribe yakalanırsanız, bu muhtemelen çok daha kısa süreli ve daha az şiddetli bir vaka olacaktır. Virüs türleri bir grip sezonundan diğerine değişip geliştiği için her yıl grip aşısı olmanız gerekecektir. 

6. Pnömokok  

Pnömokok aşısı sizi zatürreye neden olan virüse karşı korur. Her yıl 1 milyondan fazla Amerikalı zatürre nedeniyle hastaneye kaldırılmaktadır. Bebekler, küçük çocuklar, yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf olanlar gibi hassas gruplar, menenjit ve kan enfeksiyonları gibi virüsün komplikasyonları açısından özellikle risk altındadır. Aşı, sizin ve çevrenizdekilerin korunması için mevcuttur.